lördag 14 maj 2011

Den 19:e

Ligasegern är klar
För några månader sedan skrev jag om mitt besök på Old Trafford och mötet mot Manch City. Jag hade då den den stora lyckan att se Wayne Rooneys konstmål som gav Manch U segern. Idag gjorde samme man det mål som definitivt säkrade segern i Premier league, förmodligen världens bästa liga. Idag uteblev cyckelsparken. Istället tillkom målet på en straff som Ronney satte obevekligt i ena hörnet medan Blackburns målvakt slängde sig åt andra hållet. Resultatet blev 1-1 och gav oss den enda poäng som behövdes för att erövra titeln. Chelsea är nu ointagliga sju poäng efter oss.

Nu: Sir Alex Ferguson
Snart: Duke of Manchester?
Vi har nu tagit hem ligasegern 19 gånger vilket är en mer än vad vår värste konkurrent Liverpool åstadkommit. Ingen kan nu ifrågasätta vilket klubb som genom tiderna är den mest framgångsrika i England. 28 maj är det final i Champions league (tävlingen mellan Europas bästa klubblag). På Wembley möter vi då formidabla Barcelona FC som väl av de flesta hålls som favorit men inte av mig. Jag tror Manch U har stora chanser att neutralisera Messi och hans drabanter. Det kommer i vilket fall som helst ur alla aspekter att bli årets fight.

Man kan inte låta bli att beundra sir Alex Ferguson som har lett laget i 25 år! I toppfotbollen är det ovanligt att tränarna sitter kvar mer än två år. Fergusons ledarskap har resulterat i tolv engelska mästerskap och två segrar i Champions league. Han är en utomordentlig mästare i att bygga lag och gjuta in klubbkänslan i spelarna. Han köper inte de dyraste spelarna utan hittar istället ofta unga spelare som fortfarande har en utvecklingspotential och som har den vinnarmentalitet som kännetecknar kulturen i Manch U.

Slår vi Barcelona så måste nog britterna hitta på någon finare utmärkelse än adelskap. Duke of Manchester är väl ledigt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar